Ի՞նչ ուտել տապին. իտալական փորձը

«Food Education Italy» ասոցիացիայում առանձնացրել են իտալացիների շրջանում ամենահայտնի ուտեստների տասնյակը, որոնք պահանջված են ամենաշոգ  օրերին: Ուտելի լավագույն տասնյակի առաջին տեղում հայտնվել է «մաչեդոնիա» պաղպաղակով մրգային աղցանը: Նրան հետևում է մանր կտրատած  խոզապուխտով  սեխի բարակ շերտը:

Macedonia

Առաջին եռյակը եզրափակում է մրգային յոգուրտը: Իտալացիների ամենասիրելի ամառային ուտեստների տասնյակում են   հայտնվել նաև «կապրեզե» աղցանը  (լոլիկ, մոցարելլա, ձիթապտղի յուղ, ռեհան), բանջարեղենով և մակարոնով սառը աղցանները, բանջարեղենի և պանրի խորովածը, պանրով մրգերը, սառը բանջարեղենային աղցանները:

Prosciutto e melone

Իտալական գյուղատնտեսական ասոցիացիան (CIA)  հաստատել է, որ օդի  ջերմաստիճանի  բարձրացման հետ մրգերի և բանջարեղենի պահանջարկը աճում է 5.5%-ով: Ֆերմերների ազգային կոնֆեդերացիայի  (Coldiretti) տվյալներով՝ ծով կամ պիկնիկի մեկնելիս պահանջվող սննդամթերքների մեջ գերակշռում են մրգերը (77%), բանջարեղենը (19%)  և մակարոնով կամ բրնձով աղցանները (17%):

Caprese

You might also like