Ժինժինյան կամ Ժինժան (Ginjinha, Ginja) ավանդական պորտուգալական լիկյոր է բալով և շաքարավազով՝ թրմած անպահորակ գինու ալկոհոլի կամ կոնյակի հետ: Այն ըմպում են փոքրիկ գավաթներով, երբեմն գավաթի մեջ լինում է նաև բալ:
Համտեսել բալը պետք է շատ զգուշությամբ, քանի որ այն շատ ալկոհոլացված է: Ժինժա մատուցում են սովորական վայրերում ևս, բայց ավելի ընդունված է այն ըմպել հատուկ «Ժինժատներում»՝ փոքրիկ բարերում, բացի Ժինժայից որտեղ ոչինչ չկա:
Որոշ հաստատություններում Ժինժան կարելի է համտեսել շոկոլադե բաժակներից, որը հետո օգտագործվում է որպես խորտիկ: