Օրվա խորհուրդը. Ի՞նչ խմել Պորտուգալիայում

Ժինժինյան կամ Ժինժան  (Ginjinha, Ginja)  ավանդական պորտուգալական լիկյոր է բալով և շաքարավազով՝  թրմած անպահորակ գինու ալկոհոլի կամ կոնյակի հետ: Այն ըմպում են փոքրիկ գավաթներով, երբեմն գավաթի մեջ լինում է նաև բալ:

Ginjinha, Ginja

Համտեսել բալը պետք է շատ զգուշությամբ, քանի որ այն շատ ալկոհոլացված է: Ժինժա մատուցում են սովորական վայրերում ևս, բայց ավելի ընդունված է այն ըմպել հատուկ «Ժինժատներում»՝ փոքրիկ բարերում,  բացի Ժինժայից որտեղ ոչինչ չկա:

Ginjinha, Ginja

Որոշ հաստատություններում Ժինժան կարելի է համտեսել շոկոլադե բաժակներից, որը հետո օգտագործվում է որպես խորտիկ:

You might also like