Ինքնաթիռի սնունդը, բնականաբար, ամենահամեղ սնունդը չէ աշխարհում, և Դուք, անշուշտ, չէիք ցանկանա այն ուտել ամեն օր: Բայց օդաչուները ստիպված են դա անել: Հենց ինքնաթիռում պատրաստված ուտեստները կարող էին լինել համեղ, սակայն խնայողության համար ավիաընկերությունները նախընտրում են իրենց հաճախորդներին և աշխատակիցներին կերակրել արդեն պատրաստի, պահեստավորված սնունդով:
Ընդ որում, օդանավակայանները շատ խիստ են վերաբերվում անվտանգության կանոններին, ու, թեև մատակարարվող սննդի որակը լավ է, սննդային թունավորման վտանգ, այնուամենայնիվ, կա: Այդ պատճառով շատ ավիաընկերություններ իրենց օդաչուներից պահանջում են ուտել տարբեր ճաշատեսակներ, դա կնվազեցնի սպառնալիքը: Եթե նույնիսկ օդաչուներից մեկը թունավորվի ինչ-որ բանից, երկրորդը կարող է վերահսկել իրավիճակը ինքնաթիռում: