Լոնդոնի համալսարանի գիտնականները ելակն անվանել են «ամենաերջանիկ միրգը»: Փորձագետները հարցում են անցկացրել, որի ընթացքում հարցման մասնակիցների 86%-ը խոստովանել է, որ իրեն ավելի հանգիստ է զգում հենց միայն ելակ ուտելու մտքից:
Հետազոտող Բարրի Սմիթի խոսքերով՝ ելակի յուրահատուկ բուրմունքը առաջացնում է երջանիկ հիշողություններ:
«Բույրը դժվար է ստանալ արհեստական ճանապարհով»,-նշել է մասնագետը՝ խոսելով արտադրողների անհաջող փորձերի մասին: Պակաս «երջանիկ պտուղներ» են խնձորը, բանանը և սալորը. նշվում է հոդվածում: