Ի՞նչ է մոլեկուլային խոհանոցը։ Դա այն է, երբ մթերքների հետ վարվում ես այնպես, ինչպես քիմիկոսներն ու ֆիզիկոսները՝ ֆեռոհամաձուլվածքների հետ։ Մոլեկուլային խոհանոցին հատուկ է, օրինակ, հեղուկ ազոտի մշակումը կամ շաքարի ու աղի փոխարեն չոր սառույցի օգտագործումը։ Պրահայի փառատոնի կազմակերպիչներն, օրինակ, գրավում են մինուս 196 աստիճան ջերմաստիճանում հեղուկ ազոտով և սոճու ասեղներով պատրաստված պաղպաղակով։ Իսկ էստրեմալ խոհանոցի ներքո չեխ խոհարարները նկատի ունեն միջատներից, օձերից, գորտերից, կոկորդիլոսից և կենտրոնական Եվրոպայի այլ էկզոտիկ կենդանիներից պատրաստված ուտեստները․ գրում է ILoveCZ-ը։
Հետաքրքիր խոհարարական փառատոնը կանցկացվի հունիսի 25-ին և 26-ին Լետնա այգիներում։
Հասցե՝ Letenské sady, 170 00, Praha։