Ճանապարհորդության ընթացքում մեզնից շատերը որոշում են թեկուզ մեկ անգամ համտեսել տեղի էկզոտիկ սննդամթերքները։ Սակայն մեզ անծանոթ սննդամթերքներից որոշները սխալ մշակման և պատրաստման դեպքում կարող են սպառնալ առողջությանը և կյանքին։
Condé Nast Traveller պարբերականը հրապարակել է աշխարհի ամենավտանգավոր սննդամթերքների ցանկը։
1. Ակի պտուղներ;
2. Մանիոկ;
3. Խավարածիլի ցողեր;
4. Արյունոտ խեցեմորթ;
5. Կասու Մարցու պանիր;
6. Սաննակչի կենդանի ութոտնուկ;
7. Հաուկարլ շնաձկան չորացրած միս;
8. Քեշյու հում ընդեղեն;
9. Կտտկենի;
10. Ցուլ-գորտ;
11. Ֆուգու ձուկ։